Hurufu Mukatta İçeren Sureler Hangileridir?

Hurufu Mukatta İçeren Sureler Hangileridir? sorusu, İslam dinine mensup olanlar tarafından sıklıkla sorulan bir sorudur. Kur’an-ı Kerim’in bazı surelerinde geçen ve anlamı henüz tam olarak çözülememiş bu hurufu mukatta, kutsal kitabımızı daha da gizemli kılar. Elif, Lam, Ra ve Ta, Sin, Mim sureleri, hurufu mukatta içeren surelerin başında gelir. Bu sureler, Allah’ın sırlarını anlamak ve derin manalarını keşfetmek isteyenler için büyük bir öneme sahiptir. İslam alimleri ve tefsir uzmanları, bu surelerin anlamını yüzyıllardır çalışmaktadır. Hurufu mukatta içeren sureler, Kur’an-ı Kerim’in derinliklerine inmek ve Allah’ın mesajlarını daha iyi anlamak için büyük bir fırsattır.

Hurufu Mukatta İçeren Sureler Hangileridir?

Hurufu Mukatta İçeren Sureler, Kur’an-ı Kerim’in bazı surelerinde bulunan ve anlamı tam olarak bilinmeyen harflerle başlayan surelerdir. Bu sureler şunlardır:

1. Alif Lam Meem

Alif Lam Meem sureti, Kur’an-ı Kerim’in başında bulunan Fatiha suresinden sonra gelen ikinci suredir. Bu surenin başındaki harflerin tam olarak ne anlama geldiği bilinmemektedir.

2. Elif Lam Ra

Elif Lam Ra sureti, Kur’an-ı Kerim’in 10. cüzünde yer alan Hud suresinden sonra gelen bir suredir. Bu surenin başındaki harfler de tam anlamıyla açıklanamamıştır.

3. Elif Lam Mim

Elif Lam Mim sureti, Kur’an-ı Kerim’in 2. cüzünde bulunan Bakara suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harfler de gizemini korumaktadır.

4. Elif Lam Mim Ra

Elif Lam Mim Ra sureti, Kur’an-ı Kerim’in 7. cüzünde bulunan Araf suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin anlamı hala bilinmemektedir.

5. Elif Lam Mim Sad

Elif Lam Mim Sad sureti, Kur’an-ı Kerim’in 12. cüzünde bulunan Yusuf suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin sırrı çözülememiştir.

6. Elif Lam Ra

Elif Lam Ra sureti, Kur’an-ı Kerim’in 13. cüzünde bulunan Rad suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harfler hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte, bazı yorumlar yapılmıştır.

7. Elif Lam Mim Sad Ra

Elif Lam Mim Sad Ra sureti, Kur’an-ı Kerim’in 19. cüzünde bulunan Şuara suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin anlamı tam olarak bilinmemektedir.

8. Ta Ha

Ta Ha sureti, Kur’an-ı Kerim’in 15. cüzünde bulunan Ta Ha suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin sırrı hala çözülememiştir.

9. Ya Sin

Ya Sin sureti, Kur’an-ı Kerim’in 22. cüzünde yer alan Ya Sin suresinin başında bulunan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin tam anlamı bilinmemektedir.

10. Sad

Sad sureti, Kur’an-ı Kerim’in 23. cüzünde bulunan Sad suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin anlamı hala kesin olarak bilinmemektedir.

11. Kaf Ha Ya Ain Sad

Kaf Ha Ya Ain Sad sureti, Kur’an-ı Kerim’in 25. cüzünde bulunan Şuara suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin sırrı hala çözülebilmiş değildir.

12. Nun

Nun sureti, Kur’an-ı Kerim’in 27. cüzünde bulunan Kalem suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin tam olarak ne anlama geldiği bilinmemektedir.

13. Sâd

Sâd sureti, Kur’an-ı Kerim’in 29. cüzünde bulunan Sâd suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harfler hakkında kesin bir bilgi mevcut değildir.

14. Kaf

Kaf sureti, Kur’an-ı Kerim’in 29. cüzünde bulunan Kaf suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin anlamı hala bilinmemektedir.

15. Ha Mim

Ha Mim sureti, Kur’an-ı Kerim’in 29. cüzünde bulunan Fussilet suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin sırrı hala çözülememiştir.

16. Sad

Sad sureti, Kur’an-ı Kerim’in 38. cüzünde bulunan Sad suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin tam anlamı bilinmemektedir.

17. Qaf

Qaf sureti, Kur’an-ı Kerim’in 38. cüzünde bulunan Qaf suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin anlamı hala kesin olarak bilinmemektedir.

18. Nun

Nun sureti, Kur’an-ı Kerim’in 40. cüzünde bulunan Qalam suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin tam olarak ne anlama geldiği bilinmemektedir.

19. Qaf

Qaf sureti, Kur’an-ı Kerim’in 50. cüzünde bulunan Qaf suresinin başında yer alan bir suredir. Bu surenin başındaki harflerin anlamı hala bilinmemektedir.

Hurufu Mukatta İçeren Sureler:
Elif, Lam, Ra’da geçen surelerdir.
Surelerin başında yer alırlar.
Arabî alfabede harflerden sonra kullanılırlar.
Elif, Lam, Mim ile başlayan surelerin yanında yer alırlar.
Elif, Lam, Ra: Yunus, Hud, Yusuf ve İbrahim surelerinde bulunur.
  • Hurufu Mukatta İçeren Sureler: Elif, Lam, Ra’da geçen surelerdir.
  • Surelerin başında yer alırlar.
  • Arabî alfabede harflerden sonra kullanılırlar.
  • Elif, Lam, Mim ile başlayan surelerin yanında yer alırlar.
  • Elif, Lam, Ra: Yunus, Hud, Yusuf ve İbrahim surelerinde bulunur.

Yorum yapın

Türkiye'nin en iyi elektronik bileşen mağazasında arduino setler süpriz indirimlerle!

| İstanbul Köpek Eğitmeni Murat Güngör ile Köpeğitinizin temel itaat eğitimi çok önemli | satılık köpek | istanbul köpek eğitim merkezi